RageQuit

RageQuit

RageQuit är en ideell spelförening för ungdomar i Växjö kommun och omnejd.

RageQuits konstituerande årsmöte var den 28 mars 2012. Föreningen anslöts till Sveriges Roll och Konfliktspelsförbund (Sverok) 27 april 2012.

RageQuit ämnar att främja spelkultur i Växjö kommun med omnejd, med fokus hos ungdomar.

Genom att främja spelkulturen vill RageQuit hålla rollspel, brädspel och andra analoga spel intressanta och leva vidare i tiden.

Aktiviteter

RageQuit håller i brädspel, rollspel, one-shots, spelledargrupp, magic the gathering casual spel, magic the gathering drafter och lite tvspel. För mer information se fliken aktiviteter och vår eventkalender.

Jajamen! Vi hjälper till att föra ihop grupper som vill spela tillsammans. Fyll i formuläret som du hittar under fliken aktiviteter, eller kontakta oss för att se om det finns platser tillgängliga eller tillräckligt många intresserade för att skapa en ny grupp.

Absolut! RageQuit välkomnar alltid nya spelare. Vi har särskilda aktiviteter som kallas för Oneshots som specialiserar sig att vara ett sätt för nya personer att testa på rollspel.

I RageQuit när vi säger Oneshots syftar vi på en rollspelsaktivitet, där äventyret sträcker sig inte utanför den aktuella sessionen.

På så vis gör det inget om man ”råkar spela fel” eller ”vill testa nåt nytt” eftersom man ska inte spela vidare med den karaktären senare.

Detta är en av anledningarna att Oneshots är perfekta för nybörjare, de som inte har tid för en kampanj, eller för de som vill testa ett nytt koncept.

RageQuit har ett relativt stort utbud av brädspel, men ofta tar även medlemmar med sig egna brädspel som de vill spela.

Bland våra brädspel kan du bland annat hitta Pandemic, One Night Werewolf, Mysterium och klassikern Carcassonne!

RageQuit spelar främst casual spelformat inom Magic. Där hamnar främst Commander/EDH på listan, men även special format som two-headed, emperor, planechase med mera!

Vi spelar även limited format så som Draft, där vår fokus brukar ligga på så kallade Kaosdrafter.

En Kaosdraft är ett limited format i Magic The Gathering. Till skillnad från en vanlig draft så blandar man vilka format booster:na kommer från så det finns från massa olika set. På så vis kan man få jättekonstiga kombinationer!!

Spelledargruppen är vårt community av spelledare för rollspel där vi träffas fysiskt eller digitalt för att diskutera våra lärdomar som spelledare. Det kan handla om hur man hanterar särskilda situationer, hur man balanserar en konflikt, hur man skapar bra Non-Player Characters (NPC:er) eller hur man skapar en värld.

Spelledargruppen har sin kommunikation via vår Discord server. När du har gått med i vår Discord och blivit medlem så får du ta kontakt med någon i Styrelsen för att få rollen spelledargrupp och därmed access till den begränsade kanalen.

Medlemskap

50 kr / verksamhetsår för dig som är mellan 0-25 år.

100 kr /verksamhetsår för dig som fyller 26 eller äldre. 

Ett verksamhetsår i RageQuit är från 1:a januari till 31:a december. Köper du medlemskap i augusti gäller det alltså fram till trettioförsta december.

Genom att bli medlem i RageQuit hjälper du oss främja spelkulturen för alla, men främst ungdomar i Växjö kommun och omnejd. På så vis ökar du utbudet av saker att göra på fritiden för alla spelintresserade, men också ger oss medel att göra mer intressanta saker för våra medlemmar.